Duluc de Branaire-Ducru 2017, Saint-Julien
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Już Jean-Baptiste Braneyre, pierwszy właściciel posiadłości, w 1680 roku dostrzegł potencjał wspaniałych żwirowych terroir położonych rzut beretem od ujścia Żyrondy. Później klasyfikacja z 1855 roku potwierdziła jakość tutejszego terroir. Tworzy wraz z prestiżowymi sąsiadami istotę tego, co znane na całym świecie z doskonałości swoich win.
Styl posiadłości, oparty głównie na Cabernet Sauvignon, zdefiniowany wokół owocowości, świeżości i złożoności wpisuje się doskonale w elegancję i styl Saint-Julien.
Na tutejszych czwartorzędowych głębokich żwirach z podkładem gliniastym uprawiane jest Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (22%), Cabernet Franc (5%) i Petit Verdot (2%). Wina dojrzewają w beczkach przez 18 miesięcy (60% nowych). Prezentujemy drugie wino z tej posiadłości: Duluc de Branaire-Ducru.
Dane techniczne
Kraj | Francja |
Region | Bordeaux |
Apelacja | Saint-Julien |
Rocznik | 2017 |
Klasyfikacja | Deuxième vin |
Kolor | Czerwone |
Styl | Wytrawne |